Таку думку висловив учора на прес-конференції Перший заступник Голови Верховної Ради України Геннадій Васильєв. Резерв для зростання більшості, переконаний він, — весь склад парламенту.
Нині, за його словами, народні обранці зосередили свою увагу на роботі над важливими законопроектами, що стосуються подальшого реформування різних сфер суспільного життя країни. Зокрема, робочі групи доопрацьовують Податковий, Цивільний, Господарський, Цивільно-процесуальний та деякі інші кодекси. Водночас парламентарії завершують роботу над базовими законопроектами, що стосуються сфери оподаткування.
Проте Геннадій Васильєв вважає, що поспішати треба повільно, аби свою думку міг висловити новий склад уряду.
Перший заступник Голови Верховної Ради переконаний, що під час формування нового складу Кабінету Міністрів України враховано думки і побажання всіх фракцій більшості. Він зазначив, що оцінку уряду можна буде дати лише після конкретних кроків у розв’язанні соціально-економічних проблем. Але, упевнений, зрушень можна досягти лише спільними зусиллями урядовців і народних депутатів.
Геннадій Васильєв підкреслив, що новий прем’єр і його команда прийшли передусім сприяти оздоровленню економіки, поліпшити рівень життя громадян. «Якщо ж почнуться розмови в оточенні Віктора Януковича, що вже є новий кандидат у Президенти, то це буде помилкою», — підкреслив Геннадій Васильєв.
Перший заступник Голови Верховної Ради України вважає, що на цьому етапі не варто перерозподіляти керівні посади у парламентських комітетах. Лише у тому разі, коли комітет порушує питання перед народними обранцями, а потім блокує його, можна ставити питання про зміну керівництва комітету.
На думку Геннадія Васильєва, парламент ще раз повернеться до подання Президента України про звільнення Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України.