Заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко і представники страйккому журналістів дійшли згоди з усіх організаційних питань, пов’язаних із проведенням парламентських слухань «Суспільство, засоби масової інформації, влада: свобода слова та цензура в Україні», які відбудуться

4 грудня 2002 року. Як повідомляє Інформуправління ВР, учасники зустрічі, зокрема, узгодили формат заходу, перелік учасників і тих, хто виступатиме.
При цьому заступник Голови Верховної Ради України, як голова оргкомітету з підготовки та проведення парламентських слухань, наголосив, що «ніхто не ставить під сумнів» роль страйккому журналістів і профільного Комітету з питань свободи слова та інформації як ініціаторів та організаторів цього заходу. О. Зінченко також зазначив, що розширення складу членів оргкомітету викликана необхідністю чіткого і своєчасного вирішення всього комплексу проблем, пов’язаних із організацією і проведенням слухань.
Заступник глави парламенту закликав журналістів і профільний комітет зосередитися на роботі над змістовною частиною рішень, які пропонуватимуться до ухвалення Верховною Радою України за підсумками слухань, із залученням широкого кола фахівців, науковців, представників громадськості. На його погляд, проект відповідної постанови має містити конкретні пропозиції з розв`язання проблем, які є у сфері забезпечення свободи слова та виконання журналістами своїх професійних обов’язків.