Відбулася робоча зустріч Першого віце-прем’єр-міністра Миколи Азарова з депутатською групою «Європейський вибір», яка підримувала його кандидатуру під час формування нового уряду.
Микола Азаров нагальним завданням вважає розробку та затвердження парламентом програми дій Кабінету Міністрів, щоб надалі мати можливість цілеспрямовано працювати над визначенням перспективних напрямів розвитку економіки країни. Серед них — поліпшення інвестиційної політики, структурна перебудова економіки, запровадження жорсткої економії державних і бюджетних коштів та контроль за їх використанням на всіх рівнях, повідомили у прес-службі депутатської групи. «Заробляти треба у бізнесі, а не на бюджеті», — зауважив Микола Азаров. Він вважає, що поштовхом для розвитку малого й середнього бізнесу має бути зростання доходів населення, яке є основним споживачем послуг і продукції цього бізнесу. Серед інших напрямів було названо: податкову реформу, поліпшення грошово-кредитної політики, подальшу капіталізацію бізнесу та інші.
Микола Азаров також зупинився на проблемах прийняття бюджету. На його думку, було б логічно, щоб Верховна Рада дала можливість новому уряду істотно вплинути на його формування. Оскільки прийняття нереальної доходної частини бюджету знову призведе до ручного управління ним, що матиме негативні наслідки.
Перший віце-прем’єр підтримує позицію депутатів стосовно тісної співпраці уряду і парламенту в питаннях законотворення та гармонізації нашого законодавства з європейським. За його словами, необхідно переглянути практику розгляду депутатських звернень і запитів виконавчою владою.