Прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі на зустрічі з Президентом України Леонідом Кучмою висловився за широке співробітництво Європи з Україною у всіх сферах. Як повідомила журналістам прес-секретар глави української держави Олена Громницька, він, зокрема, сказав: «Я твердо переконаний, що зусилля України в напрямку Європи і євроатлантичного альянсу обов’язково увінчаються успіхом. Це в інтересах не лише України, а й розширеної Європи».
За словами О. Громницької, співрозмовники обговорили широкий спектр і питань двостороннього співробітництва, і міжнародних питань, зокрема, підтвердили намір співробітничати у рамках ООН. Л. Кучма відзначив, у свою чергу, вклад України в боротьбу з міжнародним тероризмом. За її словами, український лідер з-поміж іншого зазначив важливість прийняття нормативно-правової бази врегулювання проблеми нелегальної міграції.
На початку зустрічі Л. Кучми і С. Берлусконі стався цікавий випадок. Італійський прем’єр запросив на зустріч українського футболіста Андрія Шевченка, єдиний гол якого напередодні приніс перемогу «Мілану» в поєдинку з мадридським «Реалом». За словами очевидців, С. Берлусконі дістав свою носову хусточку і демонстративно витер туфлі українському футболісту, певно, виражаючи у такий спосіб свою вдячність.