Як уже повідомлялося, новим головою Донецької обласної держадміністрації призначено Анатолія Близнюка. Останні п’ять років він обіймав посаду першого заступника голови і займався місцевим бюджетом, економікою області, банкрутством підприємств, розрахунками за енергоносії.

Учора на нараді апарату Донецької облдержадміністрації новопризначеного керівника представляв Прем’єр-міністр України Віктор Янукович. Своєму наступникові він побажав «міцно тримати в руках кермо і прапор». Донецька обласна рада присвоїла голові уряду звання почесного мешканця області N2 (перший номер — у Президента України).
Під час прес-конференції Віктор Янукович заявив про три пріоритети в роботі нового Кабінету Міністрів: боротьба з бідністю, економічне зростання України та боротьба з корупцією. Прем’єр піддав критиці бюджет на наступний рік:
— Такий бюджет не буде прийнято ані урядом, ані Президентом. У мене нині тривають консультації з фракціями парламенту, і я в обов’язковому порядку обговорюватиму це питання. Ми повинні домовитися і сказати, що припиняємо обманювати один одного і обманювати український народ. Треба не надувати щоки, а надувати доходну частину бюджету. Для цього треба всім «попахати», і дуже добре. Таку програму пропонуватимемо. Конкретну.
Віктор Янукович спростував твердження про те, що розглядає пост Прем’єр-міністра як стартовий майданчик для майбутніх президентських виборів. Голова уряду також заявив, що не бачить проблем у стосунках регіонів: «Це стара карта, яку намагаються розігрувати політики. Не може бути відмінності між учителем, лікарем, учнем у Західній та Східній Україні».