У Москві, в Раді Федерації за участю народних депутатів Верховної Ради пройшли парламентські слухання «Росія—Україна: пошук спільних підходів до поглиблення економічної інтеграції».
Українську делегацію очолював заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко. У своєму виступі на парламентських слуханнях у Раді Федерації в Москві він підкреслив, що «Росія є головним економічним партнером України», і заявив, що потрібно припинити «щорічні перегляди обмежувальних процедур у торгівлі між Україною та Росією».
О. Зінченко вважає, що на початку роботи з економічного співробітництва треба визначити, в «яких сферах виробництва наші країни самодостатні, в яких — конкуренти, в яких можна співпрацювати». Олександр Зінченко попередив: якщо Москва і Київ не узгодять між собою правила вступу до СОТ, то кожну з країн чекають великі проблеми.
У свою чергу голова комітету СНД Ради Федерацій Вадим Густов наголосив: для того, щоб запустити механізм інтеграції двох країн, необхідно розв’язати низку важливих проблем, передусім «уніфікувати економічне законодавство Росії та України, а створення ФПК, ТНГ, страхових компаній стане найкоротшим розв’язанням проблеми».
Перший заступник міністра закордонних справ РФ Валерій Лощинін, виступаючи на слуханнях, підкреслив, що «в нас нема ніякої алергії від того, що Україна співробітничає з ЄС», і вважає, що скорочення товарообороту між країнами — явище тимчасове. Заступник міністра з економічного розвитку уряду РФ Дмитро Сухопаров заявив на слуханнях, що в Україні мусять зрозуміти, що вилучення деяких товарів із зони вільної торгівлі, наприклад, таких, як спирт, горілка, має для Росії не економічну, а «більше політичну причину». Російський чиновник закликав українських законодавців посприяти вступу України до Митного союзу, в єдиний економічний простір з країнами ЄвразЕС.
За підсумками парламентських слухань у Раді Федерації було прийнято рекомендації стосовно співробітництва, сторони домовилися створити спільні комісії двох парламентів для узгодження позицій та допомоги бізнесменам в економічній інтеграції, кооперації і співробітництві України та Росії.
 
Москва.