2 листопада 2002 року на сторінках газети «Голос України» було надруковано матеріал «Зенітка для... домашнього користування».
Після публікації цього матеріалу прес-служба Міністерства оборони України звернулася до управління служби військ і режиму Генерального штабу Збройних Сил України з проханням прокоментувати ситуацію.
На наш запит надійшов лист, в якому зазначено:
«17 жовтня 2002 року у громадянина Скакуна Валерія Івановича (1957 р. н., який проживає за адресою: м. Вінниця, вул. 1905 року, будинок 
№ 11) співробітниками УБОЗ УМВС України у Вінницькій області було вилучено предмет, схожий на переносний зенітно-ракетний комплекс «Стріла-2».
Вказаний громадянин у період з 1982 по 1985 рік проходив службу в колишній 24-й повітряній армії ВПС Радянського Союзу (Вінницька область) та був переведений для подальшого проходження служби до Північної групи військ (Польська Народна Республіка). З 1996 року звільнений у запас. На пенсійному обліку у Вінницькому військовому комісаріаті не перебуває.
21.10.2002 року Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром при УМВС України у Вінницькій області було проведено експертизу виявленого предмета. В ході експертизи виявилося, що предмет, представлений для дослідження, є направляючою трубою ПЗРК 9П 322 «Стріла-2». Він не містить вибухової речовини (ракети 9М 313) та пускового механізму, а отже вогнепальною зброєю не являється і для свого цільового призначення (проведення пострілу) непридатний».
Ці факти свідчать про те, що згаданий у матеріалі громадянин В. Скакун жодного стосунки до Збройних Сил України не має, а виявлений у нього предмет є непридатною для проведення пострілу направляючою трубою.
Прес-служба Міністерства оборони України.