Ми з ним зустрічалися, коли він працював заступником голови Запорізької облради. Але так уже сталося, що ближче познайомилися тільки після того, як Богданов очолив свій район. 
У Мелітопольській райдержадміністрації з приходом Богданова чекали кадрових змін. І даремно: жодної людини глава не звільнив.
— Очоливши райдержадміністрацію, я побачив професіоналів, — поділився Ігор Михайлович.— То для чого їх міняти?
З чого розпочав Богданов? Відродив сільські сходки. Графік їх опубліковано в місцевій газеті. Кожний із заступників Богданова і він сам двічі на тиждень виїжджають у глибинку. Коли Богданов першого разу приїхав до одного села, на сходку прийшло... 12 душ. А сьогодні лише на прийом до Ігоря Михайловича приходить від 40 до 50. Богданов пояснює це ментальністю: з будь-яким питанням —тільки до першої посадової особи. Нинішнього року кількість звернень мелітопольців до своєї держадміністрації збільшилася у п’ять разів.
— Треба вже найближчим часом земельні сертифікати замінити держактами на право приватної власності на землю, — каже Ігор Михайлович. — А в нас, як з’ясувалося, у деяких КСП чимало законних претендентів на землю взагалі не отримали її. Не менш гостра проблема — поділ майна. Там, де зберегли майновий комплекс, питань особливих не виникає. А ось у господарствах, які розділилися на кілька окремих сільгосппідприємств, розв’язати цю проблему без втручання згори практично неможливо.
Коли в облдержадміністрації вирішили освітлити всі сільські вулиці, багато хто радив відмовитися від цієї ідеї, посилаючись на дефіцит коштів. Та й хто заплатить за електроенергію? Ігор Михайлович наполіг. Мелітопольський район першим у регіоні завершив цю роботу, освітливши 327 кілометрів сільських вулиць.
Мелітопольський район став найкращим в області з оздоровлення неповнолітніх, мелітопольці серед лідерів з газифікації: в районі з газом майже половина території, на якій живе без малого 10 тисяч сімей. Ось-ось газ з’явиться в найбільшому селі Костянтинівці з 12 тисячами населення.
Не любить він довго говорити про свої почуття. Кивне схвально — отже, подобається. Скаже: «Загалом непогано», — значить, дуже похвалив.
— Кажуть, мелітопольці непоганий врожай зібрали цього року? — змінив я тему розмови.
— У цілому непоганий, якщо враховувати несприятливі погодні умови, — погодився Богданов. — Сусіди збирали по 9—10 центнерів з гектара, а в наших господарствах — по 20—22. За валом ми вийшли на четверте місце в області — у районі зібрано більш як 100 тисяч тонн зерна. Й урожайність соняшнику вийде не менш як 10 центнерів на круг. Хоча мене, як і наших хліборобів, більше турбує інше...
Обіцянки підтримувати вітчизняного сільгоспвиробника залишаються порожнім звуком. Схоже, нечисленна група трейдерів-експортерів визначає державну політику на ринку зерна. 
— Однак ми зараз думаємо, як на нашому рівні поліпшити ситуацію. Хочемо створити підприємство, цілий комплекс... Щоб сюди завозилися пально-мастильні матеріали, засоби захисту рослин для наших господарств. І щоб це підприємство торгувало їхнім зерном, відстежуючи ціни на ринку. Гадаю, це спрацює. За рахунок валу ціни на пальне для потреб господарств району стануть значно нижчі. Те саме із засобами захисту рослин. Передбачається банківське кредитування цієї програми, створення при цьому комплексі МТС за лізинговою схемою. Візьмемо кредит у банку. Проплатити за сільгосптехніку треба буде лише 15 відсотків її вартості, але вже завтра ця техніка вийде на поля і віддача від неї буде в 3—4 рази вищою.