В Україні виникла потреба зміни політичних еліт, — наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, вітаючи студентів Київського Національного торгово-економічного університету з Міжнародним днем студента.

Нові політики, на думку глави парламенту, мають бути єдиними у визначенні мети розвитку суспільства та держави і не виносити вирішення внутрішніх проблем на міжнародне обговорення. Ці люди мають пишатися своєю державою.
Володимир Литвин, розповідаючи про роботу парламенту, відповів на численні запитання студентів.
Багатовекторна політика
Її треба проводити, інтегруючись у світове співтовариство, переконаний Володимир Литвин, і виступати з позицій: немає вічних союзників, є вічні інтереси.
США і «кольчужний скандал»
На думку глави парламенту, відносини між нашою державою і США «розвиватимуться нормально». Проте Україна не повинна «запопадливо виконувати все, що їй скажуть», а з «гідністю відстоювати свою позицію» і працювати далі, позбавляючися негативного іміджу.
Опозиція і влада
Володимир Литвин наголошував, що без цивілізованої опозиції не може бути нормальної влади. А в наших умовах, за словами глави парламенту, влада варта опозиції і — навпаки. Вони одночасно мають узяти на себе відповідальність за те, що відбувається в країні. Бо опозиціонери — це вчорашні можновладці.