Секрети таємничого зникнення депутата Верховної Ради Криму Миколи Котляревського розкрив начальник УБОЗу генерал-майор міліції Сергій Семків. Разом із... живим «пропалим», який подякував правоохоронцям за успішно проведену операцію і порятунок.
З’ясувалося, що зникнення «замовленого» депутата спланувала і розіграла кримська міліція, аби запобігти його вбивству, про підготовку якого ще 30 жовтня правоохоронців повідомив найнятий кілер-відмовник. Він розповів, що мав зарубати депутата сокирою і вже отримав за це аванс. А щоб замовник не передоручив злочин комусь іншому, оперативники вирішили інсценувати викрадення.
Виконавець запланованого злочину вже отримав передоплату і мав зустрітися із замовником для інструктажу на вбивство ще двох потенційних жертв — теж євпаторійців — бізнесмена та держслужбовця, прізвища яких в інтересах слідства міліція ще не називає. За версією, озвученою генерал-майором, вбивство депутата виконавцем мало проходити за так званою побутовою версією — зімітованим пограбуванням.
Затриманий у понеділок замовник, як натякнув М. Котляревський, відомий кримчанам тим, що став його опонентом на минулих виборах, «тривалий час був зі мною у неприязних стосунках, постійно писав на мене анонімки, різні статті в газети і листи прокурору, виставляв мене таким собі кримінальним авторитетом».
Не розкривають убозівці та депутат поки що й мотиву замовлення на його вбивство, проте останій зауважив, що воно «не пов’язане ні з великою політикою, ні з бізнесом, ні з криміналом».
Назвати ім`я замовника та надати детальну інформацію про інтригуючу справу убозівці пообіцяли найближчими днями.
 
Крим.