П’ять років тому Верховна Рада України на подання Президента України сформувала Центральну виборчу комісію як новий державний орган, що працює на постійній основі і здійснює свої повноваження самостійно, незалежно від інших органів державної влади і місцевого самоврядування. Це був важливий крок на шляху утвердження нашої державності, розвитку демократії, реальної реалізації конституційних виборчих прав громадян.
Завдяки вашим зусиллям забезпечено належний рівень підготовки та проведення виборів народних депутатів України 1998 та 2000 років, виборів Президента України 1999 року, всеукраїнського референдуму за народною ініціативою 2000 року. Ваша принципова позиція, високий професіоналізм і компетентність, незаангажованість завоювали  Центральній виборчій комісії високий авторитет в українському суспільстві і серед  міжнародної громадськості.
На високу оцінку заслуговує ваша участь в удосконаленні виборчого законодавства, підвищенні правової культури учасників виборчого процесу.
Сердечне вітаю вас із першим п’ятиріччям Центральної виборчої комісії. Бажаю всім членам ЦВК, працівникам її секретаріату успішної, ефективної роботи, наснаги, міцного здоров’я і благополуччя.
Вірю, що набутий вами досвід і наполеглива праця і далі служитимуть державі й народу, зміцненню злагоди і стабільності в суспільстві, просуванню України до найвищих світових стандартів демократії.
З повагою, Володимир ЛИТВИН, Голова Верховної Ради України.