Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав розпорядження про забезпечення проведення 20 листопада 2002 року парламентських слухань з порядком денним «Про взаємовідносини та співробітництво України з Європейським союзом».
Розпорядження видано на виконання постанови Верховної Ради України «Про проведення парламентських слухань у жовтні та листопаді 2002 року» від 12 вересня 2002 року.
Передбачено, що слухання відкриє Голова Верховної Ради В. Литвин, від уряду України доповідатимуть: Прем’єр-міністр Анатолій Кінах, Міністр закордонних справ Анатолій Зленко, Міністр економіки та з питань євроінтеграції Олександр Шлапак, Міністр юстиції Олександр Лавринович.
На слуханнях заплановано виступи голів комітетів Верховної Ради України: з питань європейської інтеграції — Бориса Тарасюка, з питань правової політики — Василя Онопенка, у закордонних справах — Дмитра Табачника, з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин — Геннадія Удовенка, а також першого заступника голови Комітету з питань європейської інтеграції Олега Зарубінського, заступника голови української частини Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським союзом, голови підкомітету з питань координації співробітництва з ЄС та СОТ Комітету з питань євроінтеграції Івана Кириленка.
Інформаційне управління Верховної Ради України.