Саме так охарактеризував нинішню ситуацію довкола ініціювання парламентською більшістю обрання нового Прем’єр-міністра України голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, директор Інституту політики Микола Томенко на прес-конференції у Києві. На його думку, у Президента України є «переваги» стосовно кожного із запропонованих кандидатів.

«Найвірогіднішою кандидатурою» М. Томенко назвав чинного прем’єра Анатолія Кінаха, пояснивши це тим, що, очевидно, парламентській більшості буде складно вийти на єдину узгоджену нову кандидадатуру, і тому легше залишити старого прем’єра, змінивши склад уряду. Кандидатуру глави Донецької облдержадміністрації Віктора Януковича Микола Томенко вважає «найвпливовішою» і пояснює це внеском партії «Регіони України» у виборчий процес, а також внеском Донецького регіону в «економічну карту України». Кандидатуру першого віце-прем’єра Олега Дубини депутат охарактеризував як «найкомпроміснішу» для Президента, бо йдеться про «певний баланс» в оточенні глави держави, який «урівноважує» всі політичні сили. На думку М. Томенка, новий коаліційний уряд не буде сформовано, а лише поновлено його склад.

Коментуючи участь фракції «Наша Україна» у голосуванні за нового прем’єра у разі відставки чинного уряду, Микола Томенко висловив переконання, що фракція Віктора Ющенка не підтримає жодної із запропонованих кандидатур. А якщо хтось із «нашоукраїнців» таки проголосує за котрусь кандидатуру, то це буде його останнім днем перебування у цій фракції.