Мітинги, присвячені 85-й річниці Жовтневої революції, пройшли в Україні досить мирно й без ексцесів. Як повідомляють наші власні кореспонденти, в регіонах акції відбувалися традиційно: в них брали участь представники лівих політичних сил, здебільшого люди літнього віку під червоними прапорами та радянською символікою, які шкодували за минулим та звинувачували в усіх негараздах нинішню владу. Мітингуючі також протестували проти продажу землі, підвищення цін на комунальні послуги, транспорт, харчі та ліки, проти вступу України до НАТО, виступаючи за союз із Росією та Білоруссю.

У деяких містах України відбулися й акції альтернативних лівим політичних сил. Зокрема, у Львові, як повідомляє наш власний кореспондент Оксана ТЕЛЕНЧІ, обласна організація УНА-УНСО пікетувала Генеральне консульство Російської Федерації, протестуючи проти дій російських спецслужб під час звільнення заручників у Москві та заявивши про свій намір ініціювати створення громадської організації «Україна—Чечня».

А в Новоукраїнці, що на Кіровоградщині, за повідомленням нашого власного кореспондента Олега БОНДАРЯ, в ніч напередодні комуністичного свята невідомі зловмисники підпалили офіс райкому КПУ. Нині на місці пригоди працюють правоохоронці, але поки що вони з’ясували небагато.

Загалом, за даними міліції, святкування річниці Жовтневої революції 7 листопада пройшли в 320 містах України. В них узяли участь майже 28,5 тисячі осіб. Цього дня правоохоронці не зареєстрували жодного випадку порушення громадського порядку.