Є в депутатській діяльності Вадима Гурова сфера, яка начебто й не входить до кола його безпосередніх повноважень як першого заступника голови парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва, — фізкультура і спорт. Але так може здатися лише тому, хто не знає, що Вадим Миколайович сам свого часу був призером чемпіонату України з легкої атлетики, чемпіоном міста в бігу на 800 і 1500 метрів, має перший спортивний розряд з футболу, ручного м’яча. Він перший очолював міську секцію з ручного м’яча. Отож про важливість занять спортом народний депутат України В. Гуров може судити професіонально.
Тому й прагне залучити до нього дітей і підлітків 50 навчальних закладів свого округу, чимало робить для розвитку його спортивної бази.
Під його патронатом пройшли вже три баскетбольні турніри серед юнаків і дівчат. Другий рік поспіль 1 вересня В. Гуров дарує учням шкіл 500 м’ячів —футбольних, волейбольних, баскетбольних. За його безпосереднього сприяння ремонтують шкільні спортзали. Нині він предметно займається створенням у бездіяльному кінотеатрі «Дружба» молодіжного центру, а в спорткомплексі «Локомотив» завершують будівництво басейну.
— Не хочу хвалитись, але це буде, мабуть, кращий басейн в області, — каже народний депутат. — Якщо бодай кілька десятків проблемних молодих людей позбудуться згубних звичок, почнуть займатися спортом, вестимуть здоровий спосіб життя, отже, мої зусилля не марні. Могутню економіку, промисловість, яка успішно працює, може створити тільки фізично здорова, міцна нація. Цю ідею я відстоюю і в парламентському комітеті, її наполегливо культивую й у своєму виборчому окрузі в Кривбасі.
Кривий Ріг.