Про це він заявив на урочистостях з нагоди 6-річчя з дня створення Державної податкової адміністрації України. За словами Леоніда Кучми, предметом переговорів мають стати «дві визначальні для держави проблеми»: політична реформа у країні, а також європейська та євроатлантичнна інтеграція України.
Говорячи про політичну ситуацію в країні, Л. Кучма відзначив, що «сучасні гострі політичні процеси мають суто поверховий, внутрішньоелітний характер». «Попри це, коаліція опозиційних сил здатна на непередбачувані дії», — попередив він. Президент вважає, що опозиція не має чітко визначених політичних та ідеологічних вимог. «Вона об’єднує протилежні сили, котрі підпорядковують дії єдиній меті — боротьбі за владу в Україні», — сказав Л. Кучма, додавши, що все це відбувається у контексті наближення кампанії з виборів Президента.
Президент України заявив, що головну вину за затримку реформування податкового законодавства несе Кабінет Міністрів. «Податкова система стала одним із гальмуючих чинників у розвитку економіки», — вважає Президент. Водночас він зазначив, що починати необхідні зміни слід з прийняття нового податкового законодавства, яке передбачало б зниження розміру ПДВ, ставки податку на прибуток підприємств, запровадження нової шкали ставок оподаткування громадян, зниження податкових відрахувань до фонду праці.
Президент наполягає також передусім на зменшенні податкового преса на громадян. За його словами, потрібні для цього кроки «можна зробити вже цього року» і «закласти в бюджет» наступного, повідомляє «Інтерфакс-Україна».