Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Другі матчі. 8 квітня.
«Боруссія» (Німеччина, Дортмунд) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 2:0. Голи: Ройс, 24, 37. На 17-й хвилині Ді Марія не реалізував пенальті (воротар). Перший матч — 0:3.
«Боруссія»: Вайденфеллер, Піщек (Обамеянг, 82), Фрідріг, Гуммельс, Дурм, Йойич, Кірг, Ройс, Мхітарян, Гросскройтц, Левандовський. Тренер — Юрген Клопп.
«Реал»: Касільяс, Карвагал, Пепе, Рамос, Коентрау, Модрич, Алонсо, Ільярраменді (Іско, 46), Ді Марія (Каземіро, 73), Бейл, Бензема (Варан, 90+2). Тренер — Карло Анчеллотті.
Рефері — Дамір Скоміна (Словенія).
Дортмунд. Стадіон «Сигнал Ідуна Парк». 65 829 глядачів.
Здавалося, що після домашньої перемоги (3:0) в «Реала» не буде проблем і в Дортмунді. Але вихід королівського клубу до наступного етапу опинився під загрозою. Адже «Боруссії» не вистачило зовсім трохи, щоб надолужити згаяне в першому матчі. Гості, як кажуть, були не в своїй тарілці. Без травмованого Кріштіану Роналду ми побачили бліду тінь великого клубу.
Утім, в дебюті зустрічі «Реал» міг вирішити питання виходу до півфіналу. 
У карному майданчику господарів м’яч влучив у руку Лукашу Піщеку, і суддя вказав на точку. Пенальті виконав Ангель Ді Марія, але послизнувся перед м’ячем, і його удар відбив Роман Вайнденфеллер.
А «Боруссія» в середині тайму відкрила рахунок: помилився Пепе, і Марко Ройс вийшов сам на сам з Ікером Касільясом, легко обіграв воротаря і забив у порожні ворота. Після цього «Реал» узагалі перестав грати, а «Боруссія» продовжила вести наступальні дії. І знову відзначився Ройс, котрий після влучення Роберта Левандовського у стійку воріт чудово зіграв на добиванні.
І після відпочинку футболісти «Реал» мали розгублений вигляд. Лише зрідка вони контратакували. Однак і «Боруссія» більше не забила. Такий підсумок влаштував мадридців, бо саме вони стали півфіналістами.
Заміни врятували «Челсі»
«Челсі» (Англія, Лондон) — ПСЖ (Франція, Париж). 2:0. Голи: Шюррле, 32, Ба, 87. Перший матч — 1:3.
«Челсі»: Чех, Іванович, Кегілл, Террі, Аспілікуета, Луїс, Оскар (Торрес, 81), Азар (Шюррле, 18), Вілліан, Лемпард (Ба, 66), Ето’О. Тренер — Жозе Моуріньо.
ПСЖ: Сірігу, Алекс, Максвелл, Сілва, Жалле, Матуйді, Верратті (Кабайє, 54), Моура (Маркіньос, 84), Мотта, Лавессі (Пасторе, 73), Кавані. Тренер — Лоран Блан.
Рефері — Педру Проенса (Португалія).
Лондон. «Стемфорд Брідж». 38 080 глядачів.
Кажуть, що Моуріньо ніби збирався влітку попрощатися з нападниками — німцем Андре Шюррле і сенегальцем Дембою Ба. Ну, не влаштовували його ці хлопці, і все тут. Але цікаво, як вередливий Жозе тепер ставитиметься до цієї парочки після виграшу в ПСЖ. Адже тренер випустив їх на заміну, а вони взяли та й забили два м’ячі, котрі вивели «Челсі» до півфіналу. От яка ситуація намалювалася, що не у відставку людей треба відправляти, а ордени їм вручати.
Лише стартовий відрізок цього приголомшливого поєдинку був досить невиразним. Але поступово ігровий градус пішов угору, і напруга тримала всіх до останньої миті.
Взяття воріт гостей відбулося після вкидання з-за бокової: Давид Луїс виграв боротьбу на другому поверсі і скинув м’яч точно на згаданого вже Шюррле, і той ефектно в один дотик влучно пробив метрів з одинадцяти.
Французькому клубу явно бракувало його лідера Златана Ібрагімовича, котрий через травму не зміг вийти на поле «Стемфорд Брідж». Хто зна, можливо, його присутність суттєво вплинула б на перебіг лондонського поєдинку.
Після перерви господарі, як і очікувалося, пішли вперед. Одного разу Шюррле, котрий явно впіймав кураж, влучив у поперечину. Та час спливав, і здавалося, що ПСЖ вистоїть. Але спрацювала ще одна міна вповільненої дії — Ба. Під час однієї з атак лонцонців Сесар Аспілікуета пробив, але явно невдало. Та м’яч полетів на лінію воротарського майданчика, де його на ногу впіймав сенегалець і не схибив.
І хто тепер скаже, що «Челсі» не заслужив грати у півфіналі.
 
Вілліан (ліворуч) і Матюйді.
 
Марко Ройс (праворуч) обіграв Пепе.
Фото uefa.com.