Україну в Греції знають і розуміють набагато краще, ніж деякі наші вітчизняні політики: особливо щодо її здобутків за десять років незалежності, проблем і чіткого розуміння того, що Україна — невід’ємна частина Європи. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин по закінченні переговорів зі своїм грецьким колегою Апостолосом Какламанісом. Володимир Литвин подякував Греції за її підтримку України в 1994 році.
Річ у тім, що тоді під час головування Греції в ЄС та за її активної підтримки було підписано угоду про партнерство і співробітництво між Україною та Європейським союзом.
Голова українського парламенту висловив сподівання, що майбутнє головування Греції в ЄС у 2003 році виведе Україну на якісно новий етап європейських та євроатлантичних устремлінь. «В особі Греції Україна має вірного й надійного партнера і відповідає їй тим самим», — наголосив Володимир Литвин.
Апостолос Какламаніс позитивно оцінив прагнення України: «Ми вважаємо, що вона по праву не тільки може, а й повинна інтегруватися в євроатлантичні структури». Він також зазначив, що «український народ уперто просувається вперед, розвиває свої демократичні інституції». На думку голови грецького парламенту, завдяки майбутньому грецькому головуванню в ЄС відкривається можливість сприяти тому, щоб Україна увійшла до Європейського союзу.
Крім того, першого дня візиту глави Верховної Ради до Греції відбулися ще три зустрічі з представниками різних партій і груп. А на сьогодні заплановано зустрічі Володимира Литвина з прем’єр-міністром Грецької Республіки Константиносом Сімітісом, міністром культури Евангелосом Венізелосом, заступником міністра закордонних справ Анастасом Яннітсисом. І сьогодні Володимир Литвин відбуває з Афін до Салонік.