Справді, не дає нам погода розслабитися. Дедалі частіше у транспорті чутно дзвінкі «апчхи». Та й демісезонний одяг не завжди допомагає, іноді вдягаємо зимовий. Що рекомендують вітчизняні дизайнери цієї зими?
Рецепт перший — ШАРФ. Широкий, довгий (щонайменше — два метри), грубого плетіння і обов’язково з китицями. Перераховувати дизайнерів, які використали в колекції шарф як необхідний елемент, — зайвий клопіт: фактично всі. Сумніваюся, шановні модники, що у вашому гардеробі досі нема такого. Напевне, в надрах шафи ви відшукаєте суперактуальний шарф або сплетете його за кілька вечорів.
Чоловікам Олексій Залевський та «Відіван» запропонували чорний шарф, прикрашений яскравим зигзагом, що впадає у вічі.
Рецепт другий — ХУСТИНА. Знову-таки, з довгими китицями. Найчастіше темних кольорів. Плетена та з тканини. До того ж і для жінок, і для чоловіків! І повірте, хустина аж ніяк не робить наших обранців менш мужніми.
А вже варіантів використання хустини — мільйон. Можна просто накинути на плечі, а то й пов’язати її за спиною. Можна обв’язати по-циганському стегна і підкреслити талію. Але найколоритніший варіант — пов’язати його на голову по-старовинному і дивитися на світ трохи скоса крізь супермодні китиці.
Ю. П.