«Ми надаємо винятково важливого значення зміцненню співпраці з Китаєм», — зазначив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з делегацією Комітету із закордонних справ Всекитайських Зборів Народних Представників КНР на чолі з його Головою, членом Постійного Комітету ВСНП Цзен Цзяньхоєм.
Володимир Литвин високо оцінив рівень політичного співробітництва Києва і Пекіна і заявив, що «позиції наших держав з більшості питань тотожні або збігаються». Голова ВР подякував китайській стороні за підтримку незалежної України і наголосив, що показником найвищої довіри між нашими країнами є регулярний обмін делегаціями, зокрема й парламентськими. 
На переконання Голови ВР, у Києва і Пекіна є всі підстави вивести двосторонні відносини на якісно новий рівень. Сприятиме цьому, на думку Литвина, й наступний візит до Китаю Президента України Леоніда Кучми. Очікують, що під час цього візиту буде підписано документ про зміцнення стратегічного співробітництва між нашими країнами.
Володимир Литвин висловився за активізацію міжпарламентських зв’язків між Пекіном і Києвом і прийняття спільного протоколу про співпрацю між Верховною Радою і Всекитайськими Зборами Народних Представників. Він наголосив, що треба розвивати гуманітарні, політичні та економічні зв’язки з Пекіном і координувати наші підходи до зовнішньополітичних проблем.
Цзен Цзяньхой у свою чергу наголосив, що Китай і Україна — дружні держави і в розвитку співробітництва між нашими країнами «немає жодних перепон». Він запросив Володимира Литвина відвідати з візитом Китай.
Цього самого дня відбулася зустріч китайської делегації з головою Комітету ВР у закордонних справах Дмитром Табачником.