Вечірнє засідання 24 жовтня
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин передусім поінформував народних депутатів про ситуацію у Москві. Адже майже 30 наших співвітчизників опинилися у ролі заручників чеченських бойовиків. Володимир Михайлович розповів про те, що робить Міністерство закордонних справ, аби допомогти нашим землякам.
Верховна Рада повернулася до прийнятого у другому читанні законопроекту про внесення змін до Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств». З’ясувалося, що деякі зміни, внесені під час підготовки документа до другого читання, викликають тривогу у народних депутатів. Перший звернув на це увагу член фракції СПУ Микола Рудьковський. А представник «Нашої України» Валерій Асадчев висловив таку думку: «Бюджетний комітет і Міністерство фінансів мають підрахувати, що з цього вийде, і сказати, які будуть втрати. Втрати будуть серйозні», бо ставку податку зменшено на третину. А тому було прийнято рішення: законопроект доопрацювати і винести на третє читання.
Подібна доля спіткала і законопроект, яким вносилися зміни до деяких законів про акцизний збір. Як не переконував перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Василь Цушко, що під час підготовки до другого читання враховано всі зауваження народних обранців, законопроект набрав лише 219 голосів. Отож його передано на доопрацювання з повторним другим читанням.
Зважаючи на ситуацію в сесійній залі, деякі законопроекти, зокрема «Про оподаткування фізичних осіб», «Про Концепцію загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу», було знято з розгляду.
Верховна Рада прийняла постанову про надання Міністерству оборони України з незнижувального запасу державного резерву 24 тисячі тонн авіаційного палива.
Сесія прийняла рішення звільнити з посади голови Верховного Суду України Віталія Бойка у зв’язку з поданням заяви про відставку. Голова ВР Володимир Литвин від імені депутатського корпусу висловив подяку Віталію Бойку «за ту велику роботу, яку він зробив для становлення системи судової влади».
Народні депутати розглянули деякі інші питання.