Мама палить біля колиски, малюк, спеленаний клубами диму, подружжя, яке розділяє цигарка... Все це не уривки страшних сновидінь, а дитячі переживання, втілені в малюнках. Їх можна побачити в приміщенні столичної Державної середньої художньої школи імені Т. Шевченка.
Конкурс на кращу антитютюнову роботу було оголошено в рамках загальноукраїнської акції «Кидаймо курити разом». На нього відгукнулися представники 12 регіонів країни, надіславши понад 360 малюнків, майже 30 листівок з письмовими творами. Були навіть вірші. Як стверджують організатори, діти на папері зображують свої переживання за найрідніших людей. Загалом на виставці представлено 50 робіт, попередньо оцінених найкращими. Серед них виберуть ще 16, які, очікується, стануть сюжетамим для листівок.
А на часі наступний етап акції — «Кидаємо курити разом: усією родиною». У ньому можуть взяти участь сім’ї, які прагнуть позбутися шкідливої звички. Для цього, скажімо, чоловікові та дружині, або мамі та синові, достатньо утриматися від куріння бодай один день. Далі слід зареєструватися за телефоном у Києві 451-59-01. Переможці зможуть відзначити День утримання від куріння (21 листопада) в антитютюнових ресторанах столиці.