Учора Верховна Рада України та Агентство США з міжнародного розвитку (USAІD) спільно започаткували проект «Відповідальний, підзвітний та демократичний парламент» (RADA). Він триватиме п’ять років і сприятиме діяльності незалежного органу законодавчої влади в Україні.

Програма USAІD RADA допоможе народним депутатам у розбудові відносин із виборцями та вдосконаленні своїх представницьких функ-цій.

За словами заступника Голови Верховної Ради Руслана Кошулинського, зміни, які відбулися в країні, надзвичайно вагомо показали, наскільки співпраця громадян і народних депутатів є необхідною. Україна високо цінує запровадження проекту. Оскільки, за словами Руслана Кошулинського, може перейняти багато корисного досвіду в партнерів.

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зауважив: це — важливий крок у наданні Сполученими Штатами Америки допомоги для розвитку української демократіі. «Одне з найнагальніших питань для України — формування потужної та збалансованої системи влади. Наріжним каменем такої системи є законодавча влада, яка найбезпосереднішим чином представляє волю українського народу», — додав Д. Пайєтт.

Пейдж Александер — заступник директора USAІD по Європі та Євразії (ліворуч), Джеффрі Пайєтт — посол США в Україні, Руслан Кошулинський — заступник Голови Верховної Ради України.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.