Кухоль пива на день — кращий засіб для молодих чоловіків і жінок зберегти свої кістки здоровими, вважають дослідники з Британської медичної школи, пише «Daіly Telegraph».
Фахівці з Королівського коледжу і лікарні святого Томаса в Лондоні встановили, що споживання кремнію і мінералів, які надходять з грунту в хлібні злаки, безпосередньо пов’язане з міцністю кісткової системи людини.
Пиво — одне з найбагатших джерел кремнію в сучасній дієті. «Кремній — потенційно дуже важливий елемент для функціонування кісток, і нема сумнівів, що пиво — дуже хороше джерело кремнію, — сказав старший викладач Королівського коледжу Джонатан Пауелл. — У середньому людині необхідно вживати 30 мг кремнію на день, а склянка пива містить 6 мг — 20% денної норми». Також нещодавно він із колегами встановив, що кремній сприяє формуванню в організмі людини колагена — живого матеріалу, що додає кісткам гнучкості та міцності. Особливо нестача кремнію небезпечна для підлітків, які не досягли статевої зрілості.
Цікаво, що і безалкогольне пиво багате на кремній. Ця речовина у великій кількості міститься також у деяких видах мінеральної води. Інші альтернативні джерела —зелена стручкова квасоля або злакові.
Однак учені наполягають на тому, що найліпше кремній засвоюється з рідких продуктів, і тут кращого, ніж пиво, не знайти.