Туреччина передала Україні чотирьох колишніх співробітників корпорації «Єдині енергетичні системи України», затриманих 1 червня 2002 року в Анталії. Серед них — свекор лідера Блоку Юлії Тимошенко Г. Тимошенко.
Літак з Туреччини з Геннадієм Тимошенком, Євгеном Шаго, Антоніною Балюрою і Лідією Сокольченко приземлився у другій половині дня в понеділок в аеропорту «Жуляни» (Київ), передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна».
Як пояснив в інтерв’ю журналістам старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Володимир Жербицький, в Україну вони прибувають у статусі затриманих. Одразу після прибуття їм буде пред’явлено обвинувачення.
В. Жербицький нагадав, що ця екстрадиція — спільна операція України і Туреччини.
Затриманих обвинувачують у приховуванні валютної виручки корпорації; розкраданні державних коштів в оcобливо великих розмірах. Крім того, їм інкриміновано зазіхання на розкрадання державних коштів, контрабанда через кордон України російського природного газу, підробка документів.
Справи стосовно колишніх співробітників ЄЕСУ об’єднано зі справою колишнього Прем’єр-міністра України Павла Лазаренка, який нині перебуває в ув’язненні в США, де його звинувачено у відмиванні коштів.