Збори парламентської більшості відбулися в Українському домі за участю Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради.

Співголова фракції «Народовладдя» Олег Беспалов повідомив, що поки що не поновлював своє членство в «більшовицьких» лавах (хоч така інформація вже пройшла), однак після цього засідання «вийшов із більшим переконанням, що більшість працюватиме конструктивніше».
Як розповіли учасники загальних зборів парламентської більшості, на зустрічі обговорювалось багато питань, починаючи з законів, які треба приймати першочергово, до формування коаліційного уряду. Часто лунали суперечливі думки — скажімо, чи потрібно перерозподіляти парламентські комітети. За словами прес-секретаря глави держави Олени Громницької, Президент України Леонід Кучма сказав депутатам, що він готовий розглянути кандидатури на посади прем’єра та членів коаліційного уряду, які будуть запропоновані парламентською більшістю, і винести їх на затвердження ВР. За словами лідера фракції партій ППУ і «Трудова Україна» Сергія Тігіпка, Президент також пообіцяв продовжувати політичну реформу, заохочуючи до неї народних обранців.
Менше оптимізму було в представника фракції СДПУ(о) Олександра Волкова. На його погляд, те, що навіть на зустріч із найвищими посадовцями держави не прийшли всі депутати-«більшовики», ще раз засвідчує, що з тих чи інших причин результативного голосування в сесійній залі не буде і надалі. «Ефективна робота більшості — під дуже великим запитанням», — сказав О. Волков. Багато «більшовиків» ще сподіваються на продовження діалогу з лідером «Нашої України» Віктором Ющенком, саме тому і відтягується перерозподіл парламентських комітетів.
Деякі депутати говорили, що на зборах в Українському домі побачили «нового» Голову Верховної Ради — бо Володимир Литвин у своєму виступі був найбільш жорстким. На це сам Володимир Михайлович відповів: «Хіба на мене схоже, що я жорсткий? Я просто сказав, що тут усі люди дорослі, і ми маємо говорити те, що думаємо, що відповідає нашим позиціям і баченню, що не повинно бути недомовок і двозначностей». Голова Верховної Ради пообіцяв, що перше результативне голосування більшості можна чекати вже у цей четвер. На його погляд, конкретним результатом зустрічі має стати «усвідомлення кожним своєї відповідальності за те, що відбувається у країні, у парламенті, у владі загалом». Однак доля уряду А. Кінаха, за його словами, досі не прояснилася. І те, що уряд усе ще перебуває в «підвішеному стані», не сприяє стабільності в державі.