Схвалені у першому читанні пропозиції Бюджетного комітету до проекту Держбюджету-2003, які передбачають збільшення доходної частини на 8 млрд. грн. треба наповнити реальним змістом, прийнявши низку законодавчих актів, що сприятимуть наповненню бюджету. На цьому наголосив під час прес-конференції заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко. Особисто він, зокрема, вбачає нереальним отриманння наступного року 4 млрд. грн. від приватизації. Водночас О. Зінченко відзначив, що прийняття змін до податкового законодавства, які можуть збільшити доходну частину бюджету, нереальне без політичної стабілізації у парламенті. Для цього й було вирішено обговорити у середу, 23 жовтня, питання про політину ситуацію в державі.
Олександр Зінченко не виключив можливості входження до парламентської більшості фракції «Наша Україна». Він зазначив, що дев’ять фракцій, які вже пройшли випробування голосуванням, не обмежують участі будь-якої політичної сили в парламентській коаліції. «Ми не висуваємо жодних запобіжників щодо входження «Нашої України» до коаліції», — сказав Олександр Зінченко. — Потрібно йти на широкий діалог. Однак заступник глави парламенту висловився проти того, щоб «Наша Україна» одразу висувала свої кадрові претензії. Він наголосив, що спочатку треба визначити «базові й функціональні можливості парламентської більшосі», права опозиції, і лише тоді порушувати питання про формування коаліційного уряду. До того ж без права жодної фракції на так звану «золоту акцію», тобто пріорітетне право претендувати на певну посаду в уряді.
Питання про зміну уряду, на переконання О. Зінченка, не може порушуватися без вирішення фундаментального питання — про більшість. Тільки більшість, коаліція фракцій, а не котрась окрема фракція чи політична сила може порушувати питання про формування коаліційного уряду. Чи змінюватиметься прем’єр, віце-прем’єри і міністри, залежатиме від формули, яку запропонують усі фракції, що входять до більшості.
На запитання, чи претендує Віктор Медведчук на посаду прем’єра, Олександр Зінченко як один з лідерів СДПУ(о) відповів приказкою: «Не потрібно ділити шкуру невбитого звіра». На його думку, коли суб’єкти парламентської більшості підійдуть до питання формування коаліційного уряду, в списку претендентів на прем’єра буде до десяти осіб — і відомих, і маловідомих політиків.