«Крок до зірок» — «Надія України»

Конкурс завершено, підсумки підбито. Наше редакційне журі після доволі запеклих суперечок визначило переможців конкурсу «Надія України», проведеного «Голосом України» в рамках «Кроку». І нині щотижня на провідних телеканалах українські глядачі спостерігають не лише юних співаків і танцівників на найбільшій сцені країни, а й щедре їх нагородження грамотами і подарунками.

У попередніх оглядах ми вже розповідали про зусилля і невтомність організаторів «Кроку до зірок» (Міжнародного благодійного фонду «Обдаровані діти України» та Національного університету культури і мистецтв). Проаналізували також вокальні та хореографічні дані й репертуар артистів, що брали участь у півфіналі і фіналі. Отже, аби не повторюватися, цього разу ми просто представимо переможців нашого конкурсу «Надія України».

Знайомтеся — п’ятірка найкращих і найталановитіших:

ІІ премію за вокал виборола киянка Галинка ГРИНЬКІВ із піснею «Журавочка». Дівчинка захоплювалася сценою ледь не з пелюшок. І це не дивно, адже її батьки — Лариса та Роман — відомі в столиці музиканти-бандуристи і Галинка виросла за лаштунками. Але, незаважаючи на таку переконливу перемогу серед вокалістів, своїм покликанням Галя вважає танець. Балетом займається з чотирьох років і мріє в майбутньому танцювати на сцені. Днями Галинці виповнилося 12. Тож «Голос України» не лише вітає її з перемогою в конкурсі, а й приєднується до багатоголосої здравиці на честь іменинниці.

12-річна Оленка ХОМ’ЯКОВА з Одеси стала володаркою ІІ премії в номінації хореографія. Перше враження —тоненька, тендітна постать, граціозні рухи і просто сяюча усмішка. А натхненний і виразний танець «Зізнання скрипці» редакційне журі одностайно визнало найекспресивнішим і технічно найдосконалішим номером фіналу.

Позмагатися з Оленкою у пластичності міг лише один конкурсант, теж одесит. Олександр ОСТАНІН (14 років) з композицією «Ранкове місто» став володарем І премії серед танцюристів. І вже згодом, вручивши подарунки і спілкуючись після зйомки з нашими призерами, ми з’ясували, що Сашко та Оленка... танцюють у парі. Вони, виявляється, професійний бальний дует, що не раз прикрашав п’єдестал переможців (у тому числі і на міжнародних конкурсах). Цього року вони отримали ще й Гран-прі у програмі «Зірки, на сцену!». Тренує цей талановитий і дуже працелюбний дует Валентина Кравченко (клуб «Райдуга»). Що ж до сольної хореографії, в якій Оленка й Сашко незалежно одне від одного перемогли на нашому конкурсі, то це — лише хобі для обох. Отакої!

І премію з вокалу наше журі присудило Ренаті ШТІФЕЛЬ з Ужгорода за пісню «Подаруй». І недарма. 9-річна співачка навчається в музичній школі. Рената — різнобічно обдарована дитина: любить танцювати і малювати. У вільний час залюбки катається на велосипеді і плаває. Як зізналася мама Ренати, перемога дочки була несподіванкою для батьків. Але не для серйозної і старанної «зірочки».

І, нарешті, Гран-прі «Надії України». Його завоювала 13-річна Ірина РОЗЕНФЕЛЬД з кримського міста Керч. І не лише тому, що її пісню «Голосе мій» газетярі, можна сказати, сприйняли за комплімент. Насправді ж Іринчині вокальні дані варті найбільших похвал. І те, з якою наснагою вона розвиває і вдосконалює їх, з якою любов’ю до музики співає юна кримчанка, ми оцінили найгіднішим чином.

«Голос України» ще раз вітає пирзерів з перемогою в конкурсі «Надія України». Нехай пухнасті іграшки стануть вашими друзями, а грошові премії — винагородою за ваш талант! І нехай його світло дарує радість усім.