Парламент має виконувати своє головне призначення —прийняття законодавчих актів, а не перейматися лише перестановкою керівництва парламентських комітетів. Про це в інтерв’ю журналістам заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Глава парламенту відзначив, що на сьогодні немає стабільної більшості. Можна сказати, що після кожного результативного голосування з’являється нова парламентська більшість, тож протягом дня може виникати багато конфігурацій більшості. Але це — нормальний процес, наголосив В. Литвин. Адже одних депутатів більше цікавлять соціальні чи економічні проблеми, інших — державотворення.

На запитання, чи зможуть дев’ять фракцій, які входять до парламентської більшості, домовитися з фракцією «Наша Україна», Володимир Литвин відповів, що різним політичним силам у Верховній Раді «можна і потрібно домовлятися».
Голова Верховної Ради поінформував, що він таки підписав закони, проголосовані народними депутатами 26 вересня, законність яких оспорює опозиція. Опозиційні фракції вимагали не підписувати їх через те, що за деяких відсутніх на пленарному засіданні депутатів проголосували їхніми картками. В. Литвин зазначив, що Регламентний комітет не запропонував жодного проекту постанови з цього питання, а лише рекомендував Голові Верховної Ради не підписувати ці документи. А згідно з Конституцією Голова Верховної Ради зобов’язаний у п’ятиденний термін підписати проголосовані парламентом закони. До того ж, звернув увагу В. Литвин, законопроекти, за які депутати голосували 26 вересня, були завізовані керівниками парламентських комітетів, зокрема й тими, що входять до опозиційних фракцій. «Якщо це не влаштовує, треба діяти відповідно до Конституції і звертатися до Конституційного Суду», —порадив Володимир Литвин.
Характеризуючи бюджетний процес, Голова ВР підкреслив, що ніхто не очікував, що проект Держбюджету на наступний рік буде прийнято в першому читанні минулого четверга. Та оскільки це вдалося зробити, бюджетний процес іде нормально.