У Кременчуці не буде вулиці імені Ігоря Сердюка, котрого застрелили 18 лютого біля столичного Маріїнського парку. Хоча ініціативу його побратимів стосовно перейменування вулиці Першотравневої, на якій жив прапороносець дев’ятої сотні Майдану, підтримали депутати міської ради. Однак проти такого увічнення пам’яті Героя виступили його дружина та мати. Вони вважають недоречним завдавати багатьом землякам — мешканцям згаданої вулиці — зайвих клопотів, пов’язаних із заміною документів і внесенням коректив до них. Адже ні той, хто вже на небесах, ні його найближчі родичі не хотіли б почути замість слів шани та вдячності протилежне...
Тож ті самі кременчуцькі майданівці запропонували назвати іменем Ігоря Сердюка вже не вулицю, а лише центральну алею міського парку «Ювілейний». А дружина полеглого Ірина стверджує, що над усе воліє побачити у рідному місті пам’ятний знак із викарбуваними на ньому іменами всіх Героїв Небесної Сотні, а для вшанування пам’яті її чоловіка вистачило б і меморіальної дошки на їхньому будинку. Таку позицію родини загиблого більшість кременчужан вважають гідною його подвигу. Надто — за умов, коли з’являється дедалі більше діячів, які використовують імена Героїв лише задля власного піару.
 
Режим торгівлі міцними напоями обмежено
 
До 27 квітня заборонили продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у роздрібній торгівлі з 22.00 до 8.00 в Миргороді, що на Полтавщині. Відповідне рішення ухвалив міськвиконком.
Це вже не перше таке обмеження нинішнього року. Вечірній, нічний і навіть ранковий продаж спиртного тут забороняли під час протистояння в Києві. Потім згадане табу з певним часовим послабленням продовжили до 8 березня.
Необхідність останніх обмежень пов’язують із сепаратистськими заворушеннями у східних областях. Керівництво міста пояснює: на відомий курорт приїздять гості з усіх без винятку регіонів України та з-за кордону. І їхньому оздоровленню не повинні заважати збурення з доважками політики та криміналу, тим паче нетверезі.
 
Василь НЕЇЖМАК.