У Київському міському комітеті профспілки працівників державних установ завжди людно, час від часу лунають телефонні дзвінки. І не дивно, бо лише непосвяченому може здатися, що профспілкова діяльність нині не актуальна. Насправді у відомстві Віталія Почтового, який очолює комітет, роботи вистачає.

Одним з основних напрямів роботи міського комітету профспілки працівників державних установ, об’єднаних комітетів, профкомів є оздоровлення працюючих та їхніх дітей. Це питання ніколи не сходить з порядку денного, а влітку воно особливо актуальне. Методично-профілактичні заходи міського комітету, питання створення належних умов праці та оздоровлення працюючих знайшли своє підкріплення в регіональній угоді між Київською адміністрацією та міськпрофрадою на 2002 рік. І це дало комітетові можливість придбати путівки майже вдвічі дешевше, порівняно з цінами у розпал сезону.

Ще задовго до початку сезону міськком уклав угоди з санаторієм «Кримське Примор’я» та з дитячим табором «Салют» в Євпаторії на літнє оздоровлення спілчан. Вони могли придбати путівки набагато дешевші; а крім цього, міськком узяв на себе клопіт про перевезення дітей на місце відпочинку — замовляв та купував квитки, супроводжував дітей і перевіряв організацію та умови їхнього відпочинку.

Окремі об’єднані комітети профспілки самостійно укладали угоди на оздоровлення своїх працівників та їхніх дітей. Будь-яку роботу, а тим паче оздоровчу, можна успішно виконати, якщо є взаєморозуміння між адміністрацією установи та профспілковим комітетом.

Приміром, начальник автобази Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції Володимир Куцевол уклав угоду з санаторієм «Кримське Примор’я» на автотранспортне обслуговування. З’явилася можливість у цьому ж санаторії оздоровлювати своїх працівників. На слова подяки заслуговує і турбота начальника головного управління соціального захисту населення при Київській державній адміністрації Сергія Бичкова. Незважаючи на обмеження коштів, бюджетна установа, яку він очолює, усе-таки знайшла можливість надати чималу фінансову допомогу на оздоровлення працівників та їхніх дітей.

Та, як відомо, курчат лічать восени. Тож на розширеному засіданні президії міського комітету профспілки працівників державних установ було про що поговорити: голови первинних організацій звітували про оздоровлення своїх працівників, ділилися набутим досвідом, планами.

Керівники міського комітету профспілки державних установ Віталій Почтовий та його заступник Микола Машталер дбають і про спортивне життя профспілкових колективів. Так, нещодавно закінчився перший турнір з міні-футболу між колективами банківських установ, який проходив на Трухановому острові. На черзі — футбольні турніри між міністерствами та відомствами, редакціями провідних українських газет, змагання шахістів.

Як тут не згадати відомий вислів: хто не хоче працювати — шукає причини, а хто хоче — шукає можливості.