12 жовтня в Києві групою озброєних працівників правоохоронних органів було здійснено протиправне затримання нашого колеги, народного депутата України Володимира Сівковича. Брутальні дії виконавців цієї акції не зупинили ні закон, ні посвідчення народного депутата України: Володимира Сівковича насильно, під прицілом автоматів витягли з його службового автомобіля та обшукали.
Всяке беззаконня несумісне з нормами цивілізованого демократичного суспільства. Але коли закони грубо зневажають ті, кому народ довірив захищати їх, наділивши особливими правами та повноваженнями, — такі дії таврують державу, сіють у суспільстві отруйні зерна страху і гніву, породжують несправедливість, збурюють і так досить напружені політичні пристрасті, поляризуючи громадську думку. Нині лише сила закону здатна об’єднати людей на всіх суспільних щаблях в ім’я творення і торжества справді демократичної Української держави. Саме цю силу повинні жорстко протиставити будь-яким неконституційним, протизаконним намірам і діям проти людини — від кого вони не виходили б.
Рішуче засуджуючи факт протиправних дій стосовно народного депутата Володимира Сівковича, депутатська група «Народовладдя» вимагає ретельного розслідування, належної правової оцінки організаторів та виконавців цієї ганебної акції, а також вжиття рішучих заходів, які унеможливили б повторення подібного в майбутньому.
Депутатська група «Народовладдя».