Такого висновку за результатами обговорення ситуації довкола законопроекту «Про боротьбу з відмиванням брудних грошей» дійшли представники депутатської групи «Народовладдя».

Минулого пленарного тижня ВР до розгляду цього проекту закону, який планувалося прийняти у другому читанні, парламентарії так і не приступили.
Тим часом, як сказав після засідання депутатської групи народний депутат Сергій Осика, у виборчій програмі кожного політичного блоку, кожної партії і кожного кандидата в народні депутати червоним рядком було записано зобов’язання боротися з відмиванням брудних грошей — основним підгрунтям тіньової економіки. Народний депутат наголосив також, що це зобов’язання взяла й Україна, вступаючи до міжнародної організації ФАТФ. Нещодавно ФАТФ, розглядаючи стан боротьби з відмиванням грошей у деяких країнах, викреслила з «чорного списку» Росію, проте залишила Україну. Це загрожує насамперед ізоляцією у міжнародній торгівлі, закриттям українських рахунків у банках, перекриттям фінансових потоків.
Сергій Осика сказав, що, зважаючи на тривалий технологічний процес прийняття закону у другому читанні, де голосування відбувається постатейно, а декотрі із статей можуть перейти і на третє читання, депутатська група «Народовладдя» наполягатиме на першочерговому розгляді цього законопроекту. Адже під лежачий камінь вода не тече.