Головна мета утворення парламентської більшості та перерозподілу парламентських комітетів у тому, щоб Верховна Рада була дієздатною і працювала ефективно. На цьому наголосив на прес-конференції Перший заступник Голови Верховної Ради Геннадій Васильєв. Він відзначив, що не має значення, хто очолюватиме той чи інший комітет, але важливо, щоб парламентські комітети і Верховна Рада загалом якісно працювали над законопроектами. Якщо триватиме блокування роботи парламенту, у більшості не залишається іншого виходу, як перерозподілити парламентські комітети між собою.
Геннадій Васильєв запевнив, що переговори більшості з депутатами з інших фракцій, зокрема з «Нашої України», тривають і вони продовжуватимуться навіть тоді, коли буде перерозподілено комітети. «Думаю, до більшості увійдуть ще багато депутатів, які викличуть у вас подив», — сказав Г. Васильєв.
Питання про уряд ще залишається відкритим. Г. Васильєв висловився за те, щоб вирішити це питання швидко, але не зірвавши бюджетний процес. На його переконання, більшість може закономірно ставити питання про формування нового уряду. Але утворення більшості, перерозподіл посад у комітетах і створення коаліційного уряду мають бути взаємопов’язані — політичні сили, які беруть участь в їх формуванні, мають нести відповідальність за стан справ у державі.
У дискусіях про нового прем’єра, на погляд Першого заступника глави парламенту, ще дуже рано говорити, чи може ця посада стати стартовим майданчиком для майбутнього Президента. Зокрема, і для Віктора Медведчука, який, за кулуарними розмовами, нині претендує на це крісло.