Нещодавно завершилося чергове відпрацювання автодороги Київ—Чоп.
Про результати операції розповідає командир спецпідрозділу «Кобра» підполковник міліції Олександр ЄРШОВ:
— На комплексні заходи, що проводили на території Київської, Житомирської, Рівненської та Львівської областей, було залучено 15 автопатрульних нарядів, а це — 30 співробітників. Вони реагували на грубі порушення Правил дорожнього руху, встановлювали факти незаконного заволодіння транспортними засобами, виявляли зброю, наркотичну сировину, затримували контрабандні транспортні засоби та вантажі. Тож, перевіривши загалом 13 290 автомобілів, виявили 21 одиницю зброї. Був випадок, коли під час зупинки автомобіля «ВАЗ-2107» у салоні Н. знайшли 7 артилерійських снарядів, 15 тротилових шашок та електродетонатор. Навіщо йому такий небезпечний вантаж і з якою метою він його перевозив, з’ясує слідство.
Не перевелися і шахраї. Скажімо, піймали на гарячому трьох громадян Львівщини, які ошукали громадянина Б. на 770 гривень. Також затримано і двох їхніх спільників. Це угруповання підозрюють у скоєнні інших злочинів на автошляху Київ—Чоп.
Затримано п’ятеро громадян з Молдови та Туреччини, які незаконно перебували на території України. Нелегалів передано прикордонникам.
Під час операції вилучено контрабандного вантажу майже на 500 тисяч гривень.
За різні правопорушення 27 водіїв тимчасово позбавлено права користування авто.
За весь період відпрацювання автодороги Київ—Чоп жодного разу не здійснено розбійного нападу.
І ще про приємне: мешканець Мукачевого Федір Біленець, який мало не став жертвою шахрайства, написав Міністрові внутрішніх справ України листа.
«... Мені нічого не залишалося, як поїхати на своєму автомобілі подалі від зловмисників, які відібрали 770 грн. На щастя, через кілька кілометрів зустрів автопатруль спецпідрозділу ДАІ «Кобра». За п’ять хвилин ми приїхали на місце пригоди. Працівникам «Кобри» Кононученку, Гойку, Кішовару, Зайцеву вдалося затримати грабіжників і доставити їх у Сколівський райвідділ міліції.
Гроші мені повернули. З цього дня в мене змінилася думка про працівників Державтоінспекції. Як чудово, що є такий підрозділ — «Кобра»!»