Останні дії влади ще переконливіше, ніж будь-коли раніше, свідчать, що вона залишається й далі цілком байдужою до насущних соціально-економічних проблем українського народу і працює лише на своє самозбереження та самозбагачення. На підтвердження цього можна навести багато прикладів. Так, у проекті бюджету на наступний рік пропонується 10 мільярдів гривень на утримання силових структур і адміністрації Президента. Це четверта частина бюджету! І водночас на соціальний захист дітей виділено лише 2 мільйони, а на розвиток мережі наукової діяльності профілактичної та клінічної медицини пропонується жалюгідна сума в 155 тисяч грн.
Отримані урядом США підтвердження, що український Президент, у порушення санкцій 00Н, схвалив продаж Іраку радіолокаційної системи «Кольчуга», кардинально змінили стосунки цивілізованих держав з Кучмою. Ізоляція Кучми від США й Європи змусила його шукати порятунку в Росії. Так, у Кишиневі, де проходив саміт глав держав СНД, було підписано документи, які не можна кваліфікувати інакше, як зраду національних інтересів України. Один з них — це договір про створення міжнародного газотранспортного консорціуму. Другий — угода про стратегічне партнерство в газовій сфері. Згадані документи, які готувалися в цілковитій келійності та утаємниченості від громадськості, означають, що Україна віддає Росії вже останнє, що в неї лишилося, отже, цілком втрачає свою економічну, а в перспективі й політичну, незалежність.
Водночас влада не прагне до суспільного діалогу, а вдається до репресивних заходів. Це — жорстка цензура ЗМІ, це — порушення та фабрикація кримінальних справ проти народних депутатів, лідерів та активістів опозиції.
Єдиним виходом з цієї ситуації є відставка Кучми. Лише це може врятувати український народ від злиднів і жебрацтва, лише це може повернути Україні її добре і чесне ім’я в цивілізованому світі. На жаль, імпічмент проти Кучми не здатен розпочати український парламент, вибори до якого пройшли під жорстким пресом існуючої влади. Але усунення Кучми цілком під силу українському народу — він, і лише він, а не корумпована правляча верхівка, є справжнім господарем і власної долі, і своєї країни.
Ось чому мають розгортатися протести проти Кучми, ось чому акція «Повстань, Україно!» набиратиме нових обертів. Фракція «Блоку Юлії Тимошенко» заявляє, що вона буде й надалі всіма можливими конституційними заходами вести рішучу боротьбу з існуючим режимом, і закликає громадян України вийти 12 жовтня на майдани і площі всієї України, щоб сказати своє рішуче і одностайне «Ні!» Кучмі та його поплічникам.
Перед нами єдина дилема — перемога або втрата України. Іншого не дано. Ми переможемо!
Олександр ТУРЧИНОВ, уповноважений фракції.