Голова Одеської обласної ради Микола Тіндюк та керівник фракції Партії регіонів Віктор Волков заявили про свій вихід із партійних лав.

Голова облради пояснив своє рішення так: «Якщо говорити про розкол у лавах Партії регіонів, то саме рішення останнього з’їзду підштовхує нас до цього. Пригадується старий український анекдот про типовий склад партизанського загону: командир, політпрацівник, партизан і зрадник. У ситуації, що склалася, я не хочу почуватися зрадником, не вірю у відродження, тому заявляю про вихід з Партії регіонів і фракції».
«Останнім часом я їздив по районах і переконував земляків, що в нас є гарні шанси на відтворення. Але робити це тепер мені не дозволяє сумління», — наголосив керівник фракції ПР в облраді Віктор Волков.
На зборах обласного активу Партії регіонів, що відбулися в Одесі, протест депутатів спричинило висування як кандидата на пост Президента Михайла Добкіна, а також виключення з партії Миколи Скорика, який не погодився із цим рішенням і засудив його.
На думку Миколи Скорика, Михайло Добкін досить відомий у східних областях країни, втім, його негативно сприймає населення центральних і західних регіонів. Як консолідуючу фігуру, що володіє максимальним рейтингом серед представників ПР, він назвав Сергія Тігіпка. Керівництво Партії регіонів розцінило ці висловлювання як порушення партійної дисципліни, після чого пішли відповідні
оргвисновки: Миколу Скорика змістили з посади керівника обласної організації ПР, а також виключили з партійних лав.
У бесіді з кореспондентом «Голосу України» екс-регіонал зазначив: його головна провина полягає в тому, що він відкрито висловив свою позицію. «Формально — це порушення статуту партії, але я був зацікавлений лише у висуванні рейтингового кандидата, здатного об’єднати Захід і Схід України. Не думаю, що заслужив таке ставлення», — сказав Микола Скорик.
До речі, багато депутатів обласної ради із числа членів Партії регіонів висловили особисту підтримку Миколі Скорику, а частина озвучила низку пропозицій. Є серед них і пропозиція знову прийняти Миколу Скорика до лав партії рішенням місцевої організації. Тепер колишні депутати-регіонали готуються створити депутатську групу в Одеській обласній раді.
 
Одеса.