Перший заступник Голови Верховної Ради Геннадій Васильєв і заступник Голови ВР Олександр Зінченко залишатимуться на своїх посадах і після перерозподілу керівних посад у парламенті. Про це повідомив координатор парламентської більшості Олександр Карпов.
Він зазначив, що на вчорашньому засіданні координаційної ради більшості було підтверджено рішення, що ніхто з депутатів, які входитимуть до більшості, не може бути понижений у своїй посаді. Крім того, О. Карпов повідомив, що сьогодні більшість затвердила алгоритм перерозподілу парламентських комітетів.
Комітети з питань аграрної політики, у закордонних справах та з питань оборони та нацбезпеки перенесено з категорії «популярних» до категорії комітетів, які мають особливе значення. До цієї групи належать також регламентний комітет, Комітет з питань правової політики.
Як уточнив співголова фракції «Народовладдя» Богдан Губський, відповідно до затвердженого алгоритму, бюджетний комітет оцінюватиметься у 2 бали, перша група — «найпопулярніші комітети» — у 1,4 бала, «популярні комітети» — 1,2 бала, «непопулярні» — 1 бал. Він зазначив, що перші заступники голів комітетів оцінюватимуться як половина від балів голови. Посади голів наглядових рад Нацбанку, Ексімбанку оцінюватимуться по 0,5 балів, голова спеціальної комісії ВР з питань приватизації — 1 бал, член Нацради з питань телебачення та радіомовлення —0,5 бала.