Українські споживачі практично не захищені від монополістів, які безпідставно завищують ціни на житлово-комунальні послуги і необхідні продукти харчування. Про це йшлося на робочій зустрічі народних депутатів фракції Партії промисловців та підприємців України та політичної партії «Трудова Україна» з керівництвом Антимонопольного комітету.

Насамперед члени АМК ознайомили парламентаріїв з практикою припинення порушень конкуренції на ринку продуктів харчування, зокрема хліба та молока. (Останнім часом саме завдяки цьому відомству ціна на хліб у деякий регіонах знизилася на 15—20 відсотків). За словами Голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, після численних перевірок підприємств «вирівнюється» ситуація і на ринку молока, де закупівельні ціни знизилися, а ціна на молочні продукти залишилася на попередньому рівні. Лідер «трудовиків», народний депутат Сергій Тігіпко у свою чергу запропонував спільно ініціювати закони про молоко і кисломолочні продукти та про хліб і хлібобулочні вироби, підкреслюючи, що в Україні немає вільного ринку зерна.
Учасники зустрічі були одностайні в тому, що потрібно створювати умови для більшої конкуренції і прозорі механізми надання державної підтримки монополіям і їхньої діяльності. Лише завдяки перерахунку коштів, отриманих за деякі комунальні послуги, для громадян удалося «зекономити» 400 мільйонів гривень.
За словами Сергія Тігіпка, потрібно спільно працювати над удосконаленням законодавства, яке дало б можливість захистити громадян від тиску природних монополій. Учасники зустрічі погодилися відпрацювати систему спілкування з населенням, зокрема проводити телефонні лінії і дні «відкритих дверей». Депутати також підтримали голову АМК, який не раз наголошував на необхідності «публічного захисту цін».