Знаннями, які роблять людину непереможною, володіють у міжнародній організації «Козацтво України».

Верховний отаман Анатолій Попович вважає, що феномен козацької держави грунтувався на втаємничених традиціях та звичаях. Воїни-предки черпали енергію від природних стихій — землі, вітру, сонця.
Ці традиції сьогодні закладено українськими козаками в спеціальну методику. Вона дає можливість відкрити джерела людської сили й витримки.
Прикладом «надзвичайності» був марафон львівського отамана, козака-характерника Костянтина Стасюка. Він з колегами пробіг 50 кілометрів з 16-кілограмовою гирею в руках та двома кілограмами на зап`ясті.
У «Козацтві України» вважають, що принципи надлюдських можливостей можна передати кожному. Костянтин Стасюк стверджує: неабияка витривалість козаків-характерників не залежить від фізичних тренувань. Це своєрідний психофізичний стан, в якому відкривається ваш прихований потенціал. Отже, такі досягнення — не феномен однієї людини.
Анатолій Попович переконаний, що знання, які беруть початок ще з дохристиянської епохи, треба розвивати й втілювати в різних сферах сьогодення. «Відкрита методика допоможе оздоровити націю. За допомогою цієї концепції можна лікувати хворих та готувати кращих українських спортсменів», — каже він.
Нині в Україні мешкають 20 козаків-характерників, які мають знання про надзвичайні можливості людини. В козацьку добу характерники становили своєрідний закритий орден. Але в походи вони виступали разом з іншими козаками.
Сучасні козаки ще не готові оприлюднити основні постулати нової методики, бо її треба досконало вивчити. Але переконані, що реальний шлях оздоровлення і зміцнення нації — у знаннях наших славних предків.