На цьому наголосив Віктор Ющенко на церемонії підписання угоди про співпрацю між блоком «Наша Україна» і Всеукраїнською коаліцією молоді «Наша Україна», яку також підписали голова Молодого руху, народний депутат В`ячеслав Кириленко, голова Молодого народного руху Юрій Криворучко та голова Християнсько-демократичної молоді Олександр Ярема.
За словами В`ячеслава Кириленка, в документі йдеться про стратегічне співробітництво між блоком «НУ» і Всеукраїнською коаліцією молоді «Наша Україна» (до якої входять 27 громадських молодіжних організацій). В`ячеслав Кириленко підкреслив, що коаліція братиме участь в окремих заходах опозиційної «трійки» (КПУ, БЮТ, СПУ), зокрема і в найближчих акціях, які заплановано на 12 жовтня.
В. Ющенко наголосив, що Україна має «колосальний шанс» змінити ситуацію на краще, оскільки в державі ще є демократичні ініціативи. Водночас, за його словами, країна «ніколи так близько не стояла до авторитарної моделі». Лідер «Нашої України» переконаний, що для політичної, соціальної і економічної стабільності Верховній Раді потрібна чесна демократична більшість, яка зможе сформувати уряд народної довіри.
Віктор Ющенко наголосив, що Верховна Рада — це самодостатній демократичний інститут, і владі не вдасться створити ручний парламент після «ревізії» виборів.
Віктор Андрійович повідомив, що нині його блок працює над створенням аполітичного фонду, який підтримуватиме журналістів, котрі переслідуватимуться владою. «Ми переможемо», — додав він і підкреслив, що сьогодні є всі підстави бути оптимістом, незважаючи на «політичну агонію влади».