Як ми і обіцяли, при редакції газети «Голос України» почала працювати юридична клініка.
Нагадаємо, що завданням клініки є надання допомоги громадянам у їх правовому захисті, реалізації прав та інтересів.
У клініці працюють юристи нашої редакції та студенти юридичного факультету Київського національного економічного університету.
Якщо ж конкретніше, то юридична клініка надаватиме такі правові послуги: юридичні консультації з усіх галузей права; розробка проектів договорів та інших документів, що встановлюють права громадян, захищають їхні інтереси та з яких виникають правові наслідки; складання цивільно-правових документів (позовних заяв, скарг, апеляційних та касаційних заяв до суду); здійснення досудової підготовки справ та роз'яснення правил поведінки клієнтів у суді та інших інстанціях; складання заяв, клопотань і скарг до органів державної влади і місцевого самоврядування. В окремих випадках розглядатимуться питання представництва малозабезпечених громадян у судових інстанціях.
Ці послуги юридична клініка надаватиме безпосередньо під час зустрічей з клієнтом у часи прийому: понеділок, середа, п'ятниця — з 10.00 до 13.00, а також за листами дописувачів.
Слід нагадати, що громадяни, які звертаються до юридичної клініки, мають підтвердити, що вони є або передплатниками газети "Голос України" без обмежень терміну передплати, або відповідним посвідченням чи іншим документом — що вони належать до малозабезпечених верств населення (пенсіонерів, ветеранів війни та праці, інвалідів тощо).
Адреса "клініки":
03047, м. Київ,
вул. Нестерова, 4, кімн. 113 тел. 441-83-40
Сьогодні ми друкуємо перші консультації за вашими матеріалами, підготовлені фахівцями юридичної клініки.