Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради запропонував главі парламенту Володимиру Литвину не підписувати закони та інші правові акти, які було прийнято 26 вересня з порушенням встановленої Конституцією процедури їх ухвалення, а провести по них переголосування. Про це після закритого засідання повідомив голова комітету Валентин Матвєєв.
Народний депутат переконаний: кожен парламентарій повинен голосувати особисто, що передбачено законодавством і підтверджено Конституційним Судом України. Отже, стверджував голова комітету, того дня не мали права голосувати картками восьми народних депутатів, шість з яких перебували у закордонних відрядженнях за розпорядженням Голови ВР і два — в лікарні «Феофанія». Ці факти, за словами В. Матвєєва, підтверджено відповідними довідками.
Комітет також звертає увагу головуючого 26 вересня на неодноразові порушення Регламенту. Зокрема, питання порядку денного розглядалися сесією не в тій послідовності, як було заплановано раніше. Крім того, на переконання комітету, відбувалося голосування за проекти документів, яких узагалі не було включено до порядку денного другої сесії ВР, проводилися неодноразові голосування по одному і тому самому питанню до прийняття рішення.
Якщо ці документи буде все-таки підписано, Валентин Матвєєв не виключив, що 50 народних депутатів звернуться до Конституційного Суду.