Те, як Україна виконує обов’язки й зобов’язання держави—члена Ради Європи, обговорюватимуть на наступній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це повідомив на вчорашній прес-конференції голова делегації Верховної Ради в ПАРЄ Борис Олійник. Зустріч із мас-медіа була присвячена роботі нашої делегації на осінніх засіданнях асамблеї, які проходили минулого тижня у Страсбурзі.
Скоро звітувати?
На прес-конференції також повідомлено, що 13-16 жовтня відбудеться черговий «моніторинговий» візит в Україну доповідачів ПАРЄ. А вчора присутні на прес-конференції народні депутати поділилися своїми враженнями від перебування в Раді Європи.
Зокрема, лідер Українського народного руху Юрій Костенко зробив для себе такий висновок: унаслідок внутрішньополітичної ситуації та «іракгейту» Україна перетворюється на державу, від якої відвертається увесь світ. Насамперед, пояснив пан Костенко, він має на увазі ситуацію з інвестиціями та зі співробітництвом із міжнародними фінансовими інститутами. «Ми маємо перспективи опинитися в цілковитій міжнародній ізоляції», — констатував народний депутат. Першопричиною цього він вважає невирішеність політичних проблем.
Загалом, за свідченням українських членів ПАРЄ, тема можливого постачання Іракові українських «Кольчуг» дуже жваво обговорювалася в кулуарах Палацу Європи. Борис Олійник, втім, підкреслив, що розмови на іракську тему велися лише в кулуарах, жодних офіційних зустрічей чи дискусій не було.