У Верховній Раді почала працювати робоча група новоутвореної постійно діючої парламентської більшості, повідомив на прес-конференції координатор більшості Олександр Карпов. До кінця цього тижня має бути підготовлено пропозиції з перерозподілу керівних посад у парламентських комітетах і формування коаліційного уряду, які буде винесено на засідання координаційної ради парламентської більшості в п’ятницю.
Серед інших першочергових завдань новоутвореної більшості — напрацювання пакета документів економічного і соціального спрямування для прийняття на найближчому пленарному засіданні ВР.
Новоутворена більшість, за словами її координатора, залишить опозиції лише три парламентські комітети, а уряд обіцяє змінити до кінця жовтня. Найближчим часом має відбутися реєстрація установчих документів парламентської більшості і списків депутатів, що увійшли до неї. Ці списки буде опубліковано у газеті «Голос України», і саме тоді «більшовики» відкриють поки що засекречені прізвища депутатів, що увійшли до більшості, серед яких, до речі, є декілька опозиціонерів.
Олександр Карпов підтвердив, що на сьогодні заяви про входження до парламентської більшості написали 230 народних депутатів, наголосивши, що новоутворена «більшість відкрита до розширення».