Президент України Леонід Кучма закликав фракції та групи, що створили минулого тижня парламентську більшість, переглянути порядок денний парламенту і визначити як пріоритетні — реформування податкового законодавства, соціальні законопроекти та роботу над бюджетом. Таку пропозицію глава держави висловив під час зустрічі з лідерами дев’яти фракцій і груп, повідомила прес-секретар Президента України Олена Громницька. Л. Кучма також запропонував лідерам більшості активно залучитися до роботи над розробкою проекту політичної реформи, включаючи реформу виборчого законодавства.
На зустрічі обговорювалася і проблема формування коаліційного уряду. Президент висловив сподівання, що пропозиції про склад такого уряду буде сформульовано вже у жовтні.
Водночас глава держави виступив за необхідність захисту інтересів парламентської меншості: «Вони повинні використовувати всі можливості парламентської роботи, насамперед у сфері парламентського контролю, замість того, щоб намагатися вирішувати політичні проблеми на вулиці».