Сьогодні серед наших співвітчизників, у тому числі й у середовищі народних депутатів, є чимало прихильників «екстриму»: одному кортить виявити свою вправність у карколомному лижному слаломі, другому — стрибнути з парашутом, третьому — промчати на супершвидкості автотреком...

Зрештою, чим не екстремальні умови, з якими довелося зіткнутися народному депутатові Богданові Губському в селі Потапцях Канівського району, звідки він нещодавно почав свою чергову робочу поїздку до виборчого округу.

По-перше, у школі не було світла (чергова аварія на лінії). По-друге, напередодні осінніх холодів з’ясувалося, що котельня в змозі обігріти лише половину школи, у другій половині дітям доведеться вчитися в пальтах. По-третє, за словами директора школи Людмили Горденко, учням бракує підручників. По-четверте, керівник тутешнього сільськогосподарського товариства (до речі, жінка) цими днями вчинила самосуд над двома неповнолітніми школярами, при цьому звинувативши їх у вимаганні грошей у її сина, теж школяра, тож депутатові довелося втішати заплаканих матерів. По-п’яте, новопризначений голова Канівської райдержадміністрації Володимир Хиля за два тижні роботи виявив кілька «білих плям». Одна з них —невиплата з Держбюджету чорнобильських компенсацій для району: сума пристойна — 520 тис. гривень! По-шосте, в сусідньому селі Черниші під час літніх дощів змило відрізок дороги, за негоди там люди не ходять — плавають: слід терміново класти тверде покриття. По-сьоме...

Не менше клопотів було і в селах Грищинці та Литвинець того-таки Канівського району: школи потребують ремонту, дахи протікають, проблеми з опаленням тощо.

Звісно, звернення людей до депутата як до останньої інстанції, як до благодійника та рятівника від житейських бід, додає енергії, змушує частіше битися серце, підвищує рівень адреналіну.

«Однак усе це не дає бажаного задоволення від роботи, — каже Богдан Губський. — Вважаю, справжній екстрим, справжня радість, коли ти реально допоміг конкретній людині. Красуватися на трибуні, ораторствувати, обіцяти, відтак їхати до столиці й одразу забувати про обіцянки — це одне. Інша справа — обіцянки виконувати. Це стократ складніше».

...На початку серпня Богдан Губський побував у Мартинівській школі, що в Канівському районі, де теж було багато невирішених питань, і обіцяв допомогу. Сьогодні там на повний хід йдуть ремонтні роботи, і не якісь там — підлатати, замазати, прикрасити — а серйозні: вже освоєно майже 10 тис., до настання холодів буде виконано робіт ще на 5 тис. гривень.

Директорці Литвинецької школи та її учням Богдан Губський пообіцяв полагодити 240 кв. метрів покрівлі, потапцівським школярам —довести до кондиції котельню, аби вона обігрівала не півшколи, а всю, та ще привезти новий комп’ютер; також найближчим часом депутат доможеться додаткового надходження до навчальних закладів підручників.

Народний депутат сказав, що докладе зусиль, аби «чорнобильський» борг Держбюджету перед Канівським районом (520 тис. гривень) був погашений найближчим часом. У другій половині дня Б. Губський відвідав райцентр Чорнобай. Разом із депутатом ВР Миколою Томенком та головою Черкаської облдержадміністрації Володимиром Лук’янцем він узяв участь у святі Чорнобая, на якому було освячено знамено, герб та прапор цього селища. До речі, за сприяння депутата на суму 28 тис. гривень виконано поточний ремонт «стратегічної» траси Чорнобай—Красенівка (нею щорічно в рідне село богатиря Івана Піддубного з’їжджаються помірятися силою борці з усієї України).

...Цього разу нардеп прибув до округу в пору весіль. Дві пари — Андрій Скопець та Катруся Куценко із села Ліплявого Канівського району і Максим Темченко та Оленка Грицай із Чорнобая — попросили в депутата благословіння. Щедрі дарунки, один із яких — відеокамера, залишаться добрими талісманами для молодих пар, які стали на рушник у справді переломний, «екстримний» для нашої країни час.

«Тільки праця в ім’я майбутнього допоможе подужати всі негаразди і, зрештою, вийти на широкий прямий шлях, — сказав Богдан Губський молодятам. — Це стосується і нас, народних депутатів, котрі наразі формують умови майбутнього життя суспільства, і вас, представників нової генерації, яким у тих умовах жити й творити».

Канівський та Чорнобаївський райони Черкащини.