У невеличкому містечку Степногірськ з’явиться філія Запорізького абразивного комбінату. Як повідомили в ОДА, новий завод вироблятиме карбід кремнію (карбокорунд).

Сьогодні цей хімічний продукт випускають на застарілому обладнанні майже у центрі Запоріжжя, що створює для його мешканців багато екологічних проблем. Колись Степногірськ, де раніше проживало понад 120 тисяч людей, а нині залишилося лише п’ять, був орієнтований на видобуток марганцевої руди. Та у дев’яності роки копалини почали імпортувати, місцеву шахту закрили, а потім затопили. Люди залишилися без роботи, молодь без перспектив.

Сьогодні Степногірськ — охайне містечко, у якому будинки опалюються електрокамінами. Тут, щоправда, погане водопостачання, зношені комунікації, а всі колишні шахтарі — давно пенсіонери. Працює у населеному пункті лише маленьке ливарне виробництво, сировину для якого привозять із-за кордону. Сума інвестицій у новий проект — 25 мільйонів євро. Якщо завод буде збудовано, 168 степногірців, котрі щодня їздять на роботу до Запоріжжя, працюватимуть у рідному місті.

Запоріжжя.