Проект закону про Державний бюджет на 2003 рік, поданий Кабміном, не враховує основних вимог законодавства про освіту і науку із забезпечення належного фінансування зазначених галузей. Таке рішення оприлюднив голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Станіслав Ніколаєнко на семінарі-нараді з головами профільних комісій Київської, Севастопольської міських рад та Верховної Ради АР Крим за участю урядовців.
Учасники семінару обговорили хід підготовки до парламентських слухань про виконання законодавства з розвитку загальної середньої освіти, які заплановано на 16 жовтня, питання фінансування галузі в проекті Держбюджету, обмінялися досвідом роботи. Урядовці запевнили, що Кабінет Міністрів робитиме все можливе для поліпшення життя освітян.
Зокрема, за словами заступника державного секретаря Міністерства освіти і науки України Григорія Науменка, поетапно збільшуватимуть зарплату, котру до 2004 року планують довести до рівня заробітної плати в промисловій галузі (нині вона менша вдвічі). За його словами, приділятимуть увагу повному оновленню підручникової бази, вирішуватимуть кадрові питання (на цей час серед учителів уже 13 відсотків пенсіонерів, бракує вчителів іноземних мов), триватиме комп’ютеризація освіти (лише 10 відсотків середніх навчальних закладів комп’ютеризовано).
Проте присутні на семінарі освітяни не так оптимістично сприйняли чергові обіцянки. Мовляв, якщо і збільшуватиметься фінансування галузі, то вона все одно залишатиметься донором для інших. А сіяти розумне, добре, вічне натщесерце погодиться мало хто.