Вечірнє засідання 26 вересня
Під час вечірнього засідання депутатська зала істотно поповнилася переважно соціалістами і комуністами, які бойкотувати ранкове і денне голосування. Лідер СПУ Олександр Мороз одразу взяв слово і наголосив на нинішньому апогеї кризової політичної ситуації. Він закликав керівників груп і фракцій згуртуватися і разом з главою парламенту віднайти «світло в кінці тунелю». Адже подібним сьогоднішнім способом, як було сказано, можна протягнути «за вуха» одне-два рішення, проте постійно так працювати не вдасться.
Та попри ці запевнення, народні обранці, які попередньо назвали себе сталою більшістю, оговтавшись після ранкових політперипетій, продовжили долати блокаду. Їм удалося прийняти за основу мінімальною кількістю голосів законопроект про внесення змін до деяких законів стосовно виплати одноразової допомоги родичам померлих чи загиблих осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. А також ухвалили внесення змін до закону про основи соціальної захищеності інвалідів, ратифікували угоди між Кабміном та урядом Республіки Польща про взаємну охорону секретної інформації, конвенцію Міжнародної організації праці про оплачувані навчальні відпустки, угоду між урядом України та Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамахирії про сприяння та взаємний захист інвестицій.
Однак, як зазначив народний депутат Іван Кириленко, із 45 запланованих законопроектів нерозглянутими залишилося 17 найістотніших. Якщо сьогодні-завтра їх не прийняти, потім буде вже надто пізно.
Подальша робота законотворців укотре зайшла у глухий кут. Цього разу каменем спотикання стало публічне обурення депутатів із опозиційних фракцій, які помітили намагання деяких обранців голосувати відразу кількома картками. Депутат Олександр Турчинов попередив, що активісти ВР власноруч наведуть порядок у залі. Голова ж Регламентного комітету В. Матвєєв передав керівнику парламенту підписаний усіма членами комітету документ, де зазначено порушення Регламенту.
Згодом пристрасті у сесійній залі досягли апогею і кілька депутатів заблокували трибуну парламенту. Отож Голова ВР Володимир Литвин вимушений був закрити вечірнє засідання, яке замість звичних двох годин тривало лише 50 хвилин.